ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των θεσμικών επαφών του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Νίκου Μαλλιαρού πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη. Σε πρώτη φάση  και με δεδομένη την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης του προσωπικού του Νοσοκομείου που δίνει καθημερινά αγώνα για την παροχή αξιόπιστων  υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας, ο κ. Μαλλιαρός ενημερώθηκε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου για τη σίτιση του ιατρικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου στη ΛΑΦ Ρεθύμνου. Ακολούθως, ζήτησε από τον κ. Κεφαλογιάννη να υπάρξει μια καταγραφή των δυνατοτήτων στήριξης του ιδρύματος με στρατιωτικούς γιατρούς για όλες τις κρίσιμες ειδικότητες. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας των δύο ανδρών για το συντονισμό σε σχέση με όλα τα κρίσιμα για το ίδρυμα ζητήματα.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία,  οφείλουμε περισσότερο από ποτέ να δημιουργήσουμε διευρυμένες συνέργειες με στόχο τη θωράκιση κρίσιμων υποδομών ιδιαίτερα για τον τομέα της υγείας. Με δεδομένο ότι  οι υπηρεσίες υγείας που παρέχει το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου καλύπτουν τις ανάγκες του πληθυσμού θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε κάθε δυνατή συνεργασία με το σύνολο των θεσμικών φορέων προκειμένου να δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο πλέγμα ενεργειών στήριξης του προσωπικού μας. Σε αυτή την κατεύθυνση η δυνατότητα σίτισης του ιατρικού προσωπικού του ιδρύματος  από τη ΛΑΦ Ρεθύμνου αποτελεί ένα πρώτο πρακτικό βήμα στήριξης των γιατρών μας

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Μετάφραση »