ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: « Ημέρα ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής φροντίδας 2023»

Στο πλαίσιο εορτασμού της «Ημέρας Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας» στις 7 Νοεμβρίου 2023, το Ιατρείο Πόνου του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου θα παραμείνει ανοικτό στο ευρύ κοινό συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ιατρείου, η επιστημονική ομάδα του Ιατρείου Πόνου θα παρέχει στους ασθενείς ενημέρωση, διάγνωση, και υποστήριξη με στόχο την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου.

 Τιμώντας την εν λόγω ημέρα και με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του ιατρείου στο πρόγραμμα ενεργειών  προβλέπεται για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου η εφαρμογή της μεθόδου θεραπείας σε ασθενή με οστεοαρθριτικό χρόνιο πόνο στην περιοχή του γονάτου και σε μεγάλες αρθρώσεις με τη χρήση  Επιδερμικών Ηλεκτροδιών Παλμικών Τυχαιοποιημένων Ραδιοσυχνοτήτων.

 Η τεχνική αυτή δύναται να εφαρμοστεί στον νευροπαθητικό, καρκινικό, ινομυαλγικό, και οστεοαρθριτικό χρόνιο πόνο, γίνεται αναίμακτα στο περιβάλλον του εξωτερικού ιατρείου του νοσοκομείου χωρίς να απαιτεί νοσηλεία και απευθύνεται σε ασθενείς που πάσχουν και βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ορθοπεδικές επεμβάσεις (αρθροπλαστικες γόνατος και ισχίου), σε ασθενείς που δεν μπορούν να χειρουργηθούν λόγω σοβαρών ιατρικών προβλημάτων, σε ασθενείς που  λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή και δεν μπορούν να την διακόψουν έστω και για τις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους και οι οποίοι μπορούν να ευεργετηθούν από την διαδερμική εφαρμογή των ηλεκτροδίων παλμικών τυχαιοποιημένων ραδιοσυχνοτήτων και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Η εν λόγω μέθοδος αποτελεί μια ακόμη προτεινόμενη λύση από τους ιατρούς του ιατρείου χρόνιου πόνου και παρηγορικής φροντίδας στο πλαίσιο προσπάθειας αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από την Ιατρική Υπηρεσία και τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου και ήδη εξετάζεται η ένταξή της στις θεραπευτικές πράξεις του ιατρείο πόνου του Νοσοκομείου σε τακτική βάση.

Για την εν λόγω ενέργεια η Διοίκηση του Νοσοκομείου επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες στον κ. Χρονάκη Ι. –Δ/ντη Αναισθησιολογίας και Επιστημονικά Υπεύθυνο του Ιατρείου Πόνου, στην κ. Μαργαριτσανάκη Π.- Δ/ντρια Αναισθησιολογίας, στον κ. Κτιστάκη Ι. – Επιμ. Α’ Ορθοπεδικής, στην κ. Γιαννούση Ε. – Δ/ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, στον κ. Παπαδόπουλο Ν. – Νοσηλευτή Χειρουργείου, στην κ. Μαμαλάκη Α. – Νοσηλεύτρια Ιατρείου Πόνου και Χειρουργικού Τομέα, στον κ. Σταυγιαννουδάκη Ν. – Νοσηλευτή Αναισθησιολογικού Τμήματος και στην κ. Πανταγιά Ό. – Γραφείο Ποιότητας.

Το Ιατρείο Πόνου θα παραμείνει ανοιχτό στο ευρύ κοινό μέχρι αργά το απόγευμα της και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο  2831342192.

                                                                     Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Αναζήτηση

+
Μετάφραση »
Skip to content