ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Μετά από τρία χρόνια συστηματικών προσπαθειών, ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της διαδικασίας ωρίμανσης του έργου για την ανέγερση της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, με την επίσημη κατάθεση της προμελέτης από την ανάδοχο εταιρεία. Η Διοίκηση του νοσοκομείου είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους πολίτες του Ρεθύμνου, ότι πάρα τους ασφυκτικούς χρόνους, είμαστε εντός των προθεσμιών που θέτει το Ταμείο Ανάκαμψης προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο.

Μέσα σε ελάχιστο διάστημα καταφέραμε να εντάξουμε το νοσηλευτικό μας ίδρυμα σε δυο βασικά εργαλεία: (α) Στο Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020 για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση Υποδομών και Εξοικονόμηση Ενέργειας με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου». (β) Στο Ταμείο Ανάκαμψης οπού εντάσσεται: η Νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου με το έργο «Επέκταση – Αναδιαρρυθμίσεις στο Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου» και η «Αναβάθμιση του ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου».

Σε ότι αφορά τη νέα πτέρυγα,  η προμελέτη του έργου προβλέπει:

1. Νέο κτίριο που περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και 3 ορόφους συνολικής δόμησης 2.960 μ² και χωροθετείται προς την πλευρά της οδού Κουμουνδούρου. Η κατασκευή του νέου κτιρίου δεν θα επηρεάσει καθόλου τη λειτουργία του Νοσοκομείου, κάτι που είναι προφανώς απαιτητό. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των τμημάτων που προβλέπονται, θα γίνουν οι εργασίες μετατροπής χρήσης χώρων στα υπάρχοντα κτίρια.

2. Στο νέο κτίριο προτείνεται να χωροθετηθούν οι ακόλουθες χρήσεις: Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Χειρουργεία, Χειρουργική κλινική, Ορθοπεδική κλινική, Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική.

 3. Το κτίριο μελετήθηκε έτσι ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε όλους του χώρους, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του κτιρίου.

4. Στο πλαίσιο του βιοκλιματικού σχεδιασμού και της διασφάλισης μηδενικού ενεργειακού ισοζυγίου,  προβλέπονται : ένα τμήμα με φωτοβολταϊκά πάνελ και φυτεμένο δώμα.

5. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στο ποσό των 8.363.800,00 € με ΦΠΑ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου επιθυμεί να ευχαριστήσει την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τα στελέχη του Νοσοκομείου στην Τεχνική, Διοικητική, Ιατρική και Νοσηλευτική Υπηρεσία (Επιτροπή Χωροταξίας), τη Διοίκηση και τα στελέχη της ΚΤ.ΥΠ. και τον ανάδοχο του έργου (εταιρεία ΑΝΑΠΛΑΣΗ) για την εξαιρετική συνεργασία.

                                            Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Αναζήτηση

+
Μετάφραση »
Skip to content