Δελτίου Τύπου-Επανέναρεξη Ομάδων Νοητικής Ενδυνάμωσης

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου  (Κ.Ψ.Υ) θα επαναλειτουργήσουν οι Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης στο πλαίσιο λειτουργίας του Ιατρείου Διαταραχών Μνήμης. Η επανέναρξή τους θα γίνει από τις 20 Σεπτεμβρίου 2022 και θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα.

Το Ιατρείο Διαταραχών Μνήμης και Ανωτέρων Νοητικών Λειτουργιών του Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου απευθύνεται σε άτομα άνω των 60 ετών που πάσχουν από διαταραχές μνήμης με σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης τους αλλά και την υποστήριξη και εκπαίδευση των φροντιστών μέσα από την ολιστική και εξατομικευμένη προσέγγιση των περιστατικών και παρέχονται οι ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Κλινική Εξέταση
  • Νευροψυχολογική Αξιολόγηση
  • Λειτουργική Αξιολόγηση
  • Ιατρική/ Φαρμακευτική Παρέμβαση και Παρακολούθηση
  • Ενημέρωση και Υποστήριξη ασθενών και συγγενών
  • Σύσταση για τον ενδεικνυόμενο εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο.

           Ειδικότερα, στις Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης συγκεντρώνονται άτομα με διαταραχές μνήμης και με την καθοδήγηση επαγγελματιών ψυχικής υγείας συμμετέχουν σε δράσεις με σκοπό την διατήρηση και βελτίωση των γνωστικών λειτουργιών και δεξιοτήτων τους.

Για πληροφορίες, ενημέρωση, προγραμματισμό ραντεβού στο ιατρείο Διαταραχών Μνήμης και συμμετοχή στις Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν κατά τις εργάσιμες ημέρες να επισκέπτονται το Κ.Ψ.Υ, να στέλνουν e-mail ή να καλούν στο παρακάτω τηλέφωνο.

ΚΨΥ,  Παπανικολάου 23 Καλλιθέα Ρέθυμνο

Τηλέφωνο 2831 0 20799 (9πμ- 1μμ)

Ηλεκτρονική διεύθυνση  info@cepsyre.gr

Υπεύθυνος για τη λειτουργία του Ιατρείου Διαταραχών Μνήμης είναι ο κ. Βαρδιάμπασης Α.- Δ/ντης Ψυχιατρικής και συντονίστριες των Ομάδων Νοητικής

Ενδυνάμωσης είναι η κ. Λαγκαδά Α-Μ – Κοινωνική Λειτουργός και η κ. Τσιχλάκη Ιωάννα- Νοσηλεύτρια.

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Αναζήτηση

+
Μετάφραση »
Skip to content