ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

 

Σχετικά με το θόρυβο που δικαιολογημένα προκλήθηκε και αναμένονταν από την αθρόα προσέλευση των προς εξέταση ασφαλισμένων, αλλά και αρκετών ανασφάλιστων στις 26-9-2013.

 

1)     Αυτά γίνανε παντού σε όλα τα περιφερειακά – Νομαρχιακά Νοσοκομεία με τις ειδικότητες που κατά νομό δεν υπογράφηκαν οι ανανεώσεις ιατρών ΕΟΠΥΥ.

 

2)     Το Νοσοκομείο Γ.Ν.Ρ. είναι βαθμίδα δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά δυστυχώς και αναπόφευκτα, είναι αναγκασμένο να προσφέρει και υπηρεσιες πρωτοβάθμιας περίθαλψης που είναι αρμοδιότητα του ΕΟΠΥΥ. Παθήσεις που πράγματι επιβάλλονται να θεραπευτούν στο Νοσοκομείο καταπλακώνονται από απλά οφθαλμολογικά περιστατικά όπως π.χ. του μικρού παιδιού που οι γονείς του υποψιάζονται ότι έχει μυωπία. Δυστυχώς. Αναπόφευκτα.

 

3)     Η Οφθαλμολογική κλινική στελεχώνεται από δύο (2) οφθαλμίατρους μόνιμους και έναν Επικουρικό και πραγματοποιεί πρωτοποριακές επεμβάσεις με lazer, καταρράκτη, πτερυγίων κ.α.. Από 1/1/2013 έως και 27/9/2013 από το Οφθαλμολογικό Ιατρείο εξετάστηκαν  5.991 ασθενείς (τακτικά και επείγοντα).

 

    Για την συντριπτική  πλειοψηφία των περιστατικών που αντιμετώπιζαν όσοι προσήλθαν στις 26/9/2013 είναι αρμοδιότητα εξωτερικών ιατρών (πρωτοβάθμιας) και όχι Νοσοκομειακών.

 

    Η κρίση αυτή ας επιτραπεί στον Διοικητή διότι ευρίσκετο και ο ίδιος στους χώρους υποδοχής και μέχρι λήξεως του δραματικού γεγονότος, συμπολίτες και με το βιβλιάριο στο χέρι να μη λάβουν αριθμό προτεραιότητας και ημερομηνία εξέτασης.

 

4) Το γεγονός είναι όντως πρωτοφανές αλλά και πρωτοφανές το γεγονός, να εξαναγκάζονται οι ασφαλισμένοι να προστρέχουν στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου αυτή του απλού Οφθαλμίατρου.

 

5)  Το Γ.Ν.Ρ. παρότι σαφώς δεν ευθύνεται ζητάει την κατανόηση και τη συγνώμη του κόσμου. Από πλευράς του έπραξε το ανθρωπίνως δυνατόν. Παρότι αυτό εκ των πραγμάτων δεν αρκούσε, το ΓΝΡ αντιμετώπισε το γεγονός, το ΓΝΡ αιτείται την κατανόηση, την συγνώμη, την εμπιστοσύνη και τη συμπαράσταση του Ρεθεμνιώτικου λαού για όσο καθημερινά αντιπαλέβει.

 

 

 

  Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ                           ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 

   

 

           ΞΥΠΟΛΥΤΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αναζήτηση

+
Μετάφραση »
Skip to content