Ολοκλήρωση, σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, της ηλεκτρονικής παραγγελίας εξετάσεων

Η ηλεκτρονική παραγγελία εξετάσεων εφαρμόζεται σχεδόν κατά 100% στο νοσοκομείο μας. Τέτοια εξάπλωση δεν υπάρχει σε κανένα άλλο νοσοκομείο της Κρήτης, ως σήμερα. Η πρόοδος που έχει γίνει προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός σύγχρονου νοσοκομείου είναι σημαντική και η προσπάθεια όλων μας συνεχίζεται, ώστε να φτάσουμε στο σημείο να διαθέτουμε πιστοποιημένες υπηρεσίες, με σύγχρονα μέσα, με σωστές διαδικασίες και με έμφαση στην καινοτομία και στον Πολίτη.

Στα πλαίσια αυτά είναι σημαντικό να αναφερθεί η προσπάθεια όλων των εργαζομένων για την ολοκλήρωση της εξάπλωσης της ηλεκτρονικής παραγγελίας εξετάσεων και ιδιαίτερα του ιατρικού σώματος, που με ομολογουμένως κόπο και προσπάθεια, κατάφεραν να είμαστε όλοι περήφανοι για το νοσοκομείο μας, καθώς είναι από τα ελάχιστα στην Ελλάδα που εφαρμόζουν πλήρως το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Υγείας του Νοσοκομείου.

Η στοχοθεσία μας στη συνέχεια είναι η πιστοποιημένη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και η ηλεκτρονική “παράδοση” των εγγράφων της αλληλογραφίας (Document Management System). Ιδιαίτερα ευχαριστήρια δίδονται στον Διευθυντή της Παθολογικής, κο Μαλά Κώστα, καθώς μεγάλο μέρος του κώδικα που έχει δημιουργήσει, θα χρησιμοποιηθεί, προκειμένου το ΤΕΠ να λειτουργήσει σωστότερα και με διαφάνεια.

Ελπίζουμε εντός του Σεπτεμβρίου 2011, να έχουν πλήρως ενσωματωθεί αυτές οι αλλαγές, που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί, ότι το βασικό πρόβλημα στο νοσοκομείο είναι η εντονότατη υποστελέχωση του, ιδιαίτερα στο Νοσηλευτικό, Διοικητικό και παραιατρικό τομέα, καθώς ο τομέας υγείας είναι κυρίαρχα “εντάσεως εργασίας”. Αν επιτευχθεί ο (δυσκολότατος) στόχος πρόσληψης περίπου 40 ατόμων συνολικά, από αυτούς τους τομείς, είναι εξασφαλισμένη η αλματώδης βελτίωση των υπηρεσιών και η πρότυπη λειτουργία του Νοσοκομείου.

 

Μοσχοβάκης Γιώργος

Διοικητής ΓΝ Ρεθύμνου

Αναζήτηση

+
Μετάφραση »
Skip to content