Help Children

Facebook
Δελτίο Τύπου για οικίσκους στο ΓΝΡ
Εκτύπωση

Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Mε εξωτερικούς χώρους διαχείρισης των πιθανών κρουσμάτων COVID-19 θωρακίζεται το νοσοκομείο Ρεθύμνου

Στο πλαίσιο των εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και προς ενίσχυση των ήδη αυξημένων μέτρων πρόληψης, το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, στοχεύοντας στην αρτιότερη διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων, τοποθέτησε ειδικά διαμορφωμένο, κλιματιζόμενο, θερμομονωμένο οικίσκο 18 τετραγωνικών με δυο ανεξάρτητους χώρους που θα λειτουργήσουν ως ιατρείο - εξεταστήριο διαλογής περιπατητικών ασθενών και χώρος αναμονής ασθενών που μεταβαίνουν στο νοσοκομείο με την συνδρομή ασθενοφόρου, στον εξωτερικό χώρο του ΤΕΠ, προκειμένου να διενεργείται η πρώτη εξέταση ύποπτων κρουσμάτων κορονωϊού. Η εγγενής ευελιξία του σχεδιασμού της εν λόγω κατασκευής παρέχει τη δυνατότητα αναπροσαρμογής της χρήσής της, με αποτέλεσμα αφενός να συμβάλλει καταλυτικά στην ενίσχυση του επιχειρησιακού σχεδιασμού αντιμετώπισης ύποπτων κρουσμάτων, απελευθερώνοντας χώρους του ΤΕΠ και αφετέρου να αξιοποιηθεί για άλλες χρήσεις κατά την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ταυτόχρονα, παρατηρώντας τις ροές των ύποπτων κρουσμάτων να αυξάνονται και από σεβασμό απέναντι στον ασθενή που μέχρι τη δεδομένη στιγμή ανέμενε τη σειρά του να εξεταστεί στον εξωτερικό χώρο του ΤΕΠ, τοποθετήθηκε δεύτερος οικίσκος παρόμοιων προδιαγραφών με τον πρώτο, ο οποίος λειτουργεί ως εξωτερική αίθουσα αναμονής για τους ασθενείς με συμπτωματολογία COVID-19. Πρόκειται ουσιαστικά για μια εγκατάσταση αποτελούμενη από πέντε επιμέρους διαχωρισμένες καμπίνες οι οποίες συμβάλουν στην απομόνωση του ύποπτου κρούσματος από τα υπόλοιπα ύποπτα, πράγμα αναγκαίο για την ασφάλεια των ασθενών αλλά και εξυπηρετούν στην προστασία των ασθενών από τις καιρικές συνθήκες. Επιπροσθέτως, πλησίον του οικίσκου αναμονής τοποθετήθηκαν δυο εξωτερικά WC.

Ακολουθεί η δήλωση του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ελευθερίου Μαρκάκη:

Στη δύσκολη μάχη που δίνουμε καθημερινά προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε, κατά το βέλτιστο δυνατό τρόπο, πόρους, υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου να ανταπεξέλθει στη δύσκολη αποστολή του.

Προχωρήσαμε, λοιπόν, άμεσα σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μέσα από το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, την εκπαίδευση του προσωπικού (πρωτόκολλα αντιμετώπισης βάσει ΕΟΔΥ, τη χρήση μέτρων ατομικής προστασίας, οδηγίες ατομικής υγιεινής κ.ά.), την αναστολή λειτουργίας των πρωινών τακτικών εξωτερικών ιατρείων, τη μεταφορά του τμήματος αιμοδοσίας σε χώρο εκτός Νοσοκομείου, τη μετατροπή της Παιδιατρικής Κλινικής σε κλινική υποδοχής ύποπτων κρουσμάτων COVID-19. Επίσης, το διαχωρισμό του χώρου υποδοχής ύποπτων κρουσμάτων με κατάλληλα διαμορφωμένο ιατρείο, τον εξοπλισμό του θαλάμου αρνητικής πίεσης, ώστε να δύναται να πραγματοποιηθεί διασωλήνωση περιστατικού και τέλος, τη δημιουργία απομονωμένου χώρου με τρεις κλίνες για τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Σε αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζουμε να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ προχωρήσαμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο στην αγορά δυο ειδικά διαμορφωμένων, κλιματιζόμενων, θερμομονωμένων οικίσκων με πόρους του Ιδρύματος. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η πλήρης απομόνωση των ύποπτων κρουσμάτων κατά τη διαδικασία διαλογής των περιστατικών.

Δεσμευόμαστε απέναντι στους πολίτες του Ρεθύμνου ότι η Διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σεβασμό απέναντι στον ασθενή, δεν επαναπαύεται και φροντίζει διαρκώς, ώστε να δημιουργούνται συνεχώς ασφαλιστικές δικλείδες για τη θωράκιση όλων στην μάχη με τον κορωνοϊό».

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου

 

 

Attachments:
FileΠεριγραφήFile size
Download this file (Δελτίο Τύπου για οικίσκους στο ΓΝΡ.doc)Δελτίο Τύπου για οικίσκους στο ΓΝΡ.doc 245 Kb